» » Zzp’er tevredener over financiële positie

Zzp’er tevredener over financiële positie

Geplaatst in: ZZP FM Nieuws | 0
3 december | Accountant.nl
© Pixabay

Zzp’ers zijn positiever over de financiële positie van hun onderneming. Volgens onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en TNO is 53 procent van de ruim 1,1 miljoen zzp’ers tevreden met hun inkomen en het behoud van opdrachten. Dit was vier jaar terug nog 43 procent van alle zelfstandigen.

De afgelopen jaren is het aantal zzp’ers voortdurend gestegen. Met het aantrekken van de economie en de toename van de koopkracht is ook de stemming onder die groep ondernemers verbeterd. Naast positivisme over opdrachten en verdiensten maken zzp’ers zich ook minder zorgen over de toekomst van het bedrijf.

Zzp’ers in de dienstverlening, die voornamelijk eigen arbeid aanbieden, zijn positiever over de financiële situatie van de onderneming dan bedrijven die producten verkopen. Maar voor beide groepen geldt dat de situatie nu rooskleuriger is dan vier jaar terug. Verder blijkt dat vooral lageropgeleide zzp’ers hun financiële situatie de voorbije jaren zagen verbeteren. Dat geldt vooral voor bouwvakkers.