» » Vijf redenen om de stap naar het buitenland te wagen

Vijf redenen om de stap naar het buitenland te wagen

Geplaatst in: ZZP FM Nieuws | 0
30 maart 2019 | EURES
Werken in het buitenlandWerken in het buitenland is een grote professionele en persoonlijke uitdaging. Sommigen mogen dan wel geboren reizigers zijn, voor anderen is het een schrikbarende gedachte. Maar als je die angst en onzekerheid eenmaal overwonnen hebt, vind je tal van goede redenen om de sprong te wagen.

 

Je ervaart een nieuwe cultuur
Elk land is anders, zelfs landen met een gemeenschappelijke grens of geschiedenis. Door in het buitenland te werken leer je een nieuwe cultuur van binnenuit kennen en kom je in aanraking met nieuwe zienswijzen, geluiden, smaken en ervaringen. Je ontmoet nieuwe mensen en komt op nieuwe plaatsen. Dat verruimt je horizon. Grijp dus elke kans om mee te doen, te leren en te genieten.

Je leert een nieuwe taal
De EU is een mengelmoes van talen en dialecten. Tijdens je verblijf in het buitenland zul je dus hoogstwaarschijnlijk je taalvaardigheden kunnen aanscherpen. Het is bewezen dat in het buitenland wonen een van de beste manieren is om een nieuwe taal te leren omdat je dan constant door die taal omgeven bent. Begin dus maar alvast te oefenen!

Je zelfvertrouwen neemt toe
Zoals we al zeiden, is werken in het buitenland een grote uitdaging. Maar zodra je de eerste stap in het onbekende achter je hebt, zul je waarschijnlijk erover verbaasd zijn hoe vlot je je aan je omgeving aanpast. En hoe meer je jezelf aan nieuwe ervaringen blootstelt, met des te meer vertrouwen ga je met onverwachte wendingen in het leven om.

Je carrièrekansen vergroten
Naargelang van waar je woont en wat je beroepssector is, kan de concurrentie op de arbeidsmarkt in eigen land zeer groot zijn, waardoor je moeilijk aan de bak komt. Maar als je eerst een jaartje of twee gaat werken in een land waar de concurrentie minder moordend is, kan de daar opgedane ervaring je een voorsprong geven op anderen zodra je weer thuis bent.

Je ontwikkelt je eigen waarden
We krijgen tijdens onze opvoeding bepaalde waarden mee van de mensen rondom ons. Door in het buitenland te werken krijg je de kans je eigen unieke waarden combinatie te ontwikkelen en misschien je kijk op bepaalde zaken bij te stellen. Het helpt je om bepaalde ideeën en meningen die je voordien over mensen en het leven had van je af te zetten en te ontdekken wat voor jou echt telt.

Europese banendagen | Contact