Werken in de buurlanden van de Euregio klinkt op zich goed. Maar, hoe zit het met de regels en procedures rondom ondernemen in deze landen? Die blijken namelijk anders in elkaar te zitten dan we dat bijvoorbeeld in Nederland gewend zijn. En als je daar niet op bent voorbereid, kan het wel eens anders uitpakken dan verwacht.

Beter geïnformeerd betekent beter ondernemen! Kom daarom op 23 oktober naar het derde “youRegion ZZP netwerk- en kennis event” van 2019. Dit keer in de Corda Campus in Hasselt. Het thema dit keer is: “Verleg je grenzen en creeër nieuwe kansen”.

Het programma van 23 oktober ziet er als volgt uit:

14:30 uur – Inloop & registratie
Maak onder het genot van een hapje en een drankje al kennis met de aanwezige deelnemers.

15:00 uur – Welkom & uitleg programma
De presentatoren van deze middag, Math Fooij, Programma Manager Communicatie van de ZZP Fabriek Maastricht en Paul Hölsgens, Project Manager youRegion, leiden jullie doorheen het programma. Tijdens dit deel van het programma zal een afgevaardigde van de Corda Campus en van de ZZP Fabriek Maastricht een kort welkomstwoord uitspreken.

15:15 uur – Keynote door Randall Birnberg
Randall, een Amerikaanse opvoedkundige en psycholoog, werkt al bijna 30 jaar aan de ontwikkeling van het menselijk potentieel. Hij heeft in de 20 jaar die hij in Europa woont en werkt, tal van docenten, promovendi, ondernemers en zakenmensen van grote internationale bedrijven, begeleid, getraind en gecoacht. Zijn specialiteit is Positieve Interculturele Communicatie.

Als gecertificeerd Positief Psycholoog en geluksonderzoeker aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, werkt Randall in de relatief nieuwe wetenschap van “happiness”. Geluk en tolerantie, zo blijkt, leidt tot grensverleggend succes.

Hij zal tijdens zijn presentatie onder meer aandacht besteden aan:

– Positieve interculturele communicatie 
– Persoonlijke groei met een verhoogde etnische tolerantie
– Cultureel misverstand en hoe deze te vermijden
– Grensoverschrijdend begrip en empathie

16.00 uur – Elevator pitch
Kun jij als zzp’er, starter, startup of ondernemer binnen 60 seconden jouw bedrijf, product of idee op een innovatieve en pakkende manier presenteren? Dan is dit je kans.

16:15 uur – Pauze

16:30 uur – Workshops
Er zullen twee parallel lopende workshops plaatsvinden van elk 20 minuten, waarna de deelnemers wisselen:
1. Ondernemen over de grens
– wat zijn de fiscale en sociale voor- en nadelen?
– wat zijn de mogelijkheden?
– welke sectoren zijn aantrekkelijk?
– …

2. Verleg je grenzen en creeër nieuwe kansen
– waarom grensoverschrijdend werken?
– wat is jouw toegevoegde waarde?
– hoe zichtbaar ben je?
– hoe ga je om met culturele verschillen?
– …

17:15 uur – Afsluiting en Netwerkborrel
18:00 uur – Einde

AANMELDEN