Werken in de buurlanden van de Euregio klinkt op zich goed. Maar, hoe zit het met de regels en procedures rondom ondernemen in deze landen? Die blijken namelijk anders in elkaar te zitten dan we dat hier in Nederland gewend zijn. En als je daar niet op bent voorbereid, kan het wel eens anders uitpakken dan verwacht.

Beter geïnformeerd betekent beter ondernemen! Wil je weten waarmee je rekening moet houden wanneer je zaken wil doen of wil werken over de grens? Kom dan op 21 juni naar het eerste “youRegion ZZP netwerk- en kennis event” in het Centre Céramique in Maastricht. De specialisten van de ZZP Fabriek Maastricht, MIC, SGA,  GIP en ITEM  zullen hier op een interactieve en hands-on manier invulling aan geven.

Het thema van deze bijeenkomst zal zijn: “Zelfstandig ondernemen over de grens – Een Cross Border Marktverkenning”.

Het programma van 21 juni ziet er als volgt uit:

14.30 Inloop & registratie
15:00 Welkom & uitleg programma
15:15 Presentatie
Mr. Drs. Heike Xhonneux,  Eures adviseur Grensinfopunt Maastricht
15:45 Interview pitch
Het MIC in beeld. De specialisten stellen zich voor.
16:15 Table Talks
Up, close and personal. In groepjes verdeeld krijgt iedere deelnemer de kans om informatie te krijgen en vragen te stellen aan de verschillende specialisten.
17:00 Afsluiting, incl. uitreiking verrassing en aankondiging volgende events
17:15 Netwerkborrel
18:00 Einde

 

AANMELDEN

MIC

Het Maastricht International Centre is een samenwerkingsverband van verschillende instanties die samen de mogelijkheden van de regio Maastricht versterken als centrum van het internationale bedrijfsleven, bron van hoogopgeleide kennisprofessionals en locatie van baanbrekend onderzoek.

SGA

De Service Grensoverschrijdende Arbeidsbemiddeling helpt actief werkgevers en werkzoekenden aan de zijden van de Belgische, Duitse en Nederlandse grens met het vinden van personeel respectievelijk werk van de andere kant van de grens.

GIP

Het Grensinfopunt is aanspreekpartner voor vragen van grensgangers inzake onder andere belasting- en sociale verzekeringstelsels in België, Duitsland en Nederland.

ITEM

Het Institute for Transnational and Euregional cross-border cooperation and Mobility ondersteunt en bevordert – vanuit de wetenschap – het euregionaal en transnationaal functioneren van de samenleving.